Prezentare Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce 2GB DDR5 256-bit

Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce 2GB DDR5 256-bit

INTRODUCERE - Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce

Salut.
Astazi va voi prezenta placa video Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce, o placa video de la Gigabyte overclock-ata din fabrica; are o racire cu 3 ventilatoare (Windforce)specifica pentru Gigabyte.
NVidia continua succesul avut cu seria GTX 680 odata cu lansarea seriei GTX 670, cea mai recenta din seria Kepler. Seria GTX 670 este baza pe acelasi DNA ca si seria GTX 680, si este gata sa ofere aceleasi inovatii, dar la un pret cu 5-600 RON mai mic, care este mai accesibil gamer-ilor care nu isi permit inca un GTX 680.
Au inceput deja sa apara si modele cu racire custom, iar astazi va voi face o scurta prezentare a modelului de la Gigabyte cu racire Windforce; un "monstru" de placa care este echipata cu un cooler cu 3 ventilatoare, si frecvente marite. Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce  ruleaza destul de rece, si este cel putin la fel de performanta ca seria GTX 580.




SPECIFICATII - Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce

Asa cum am vazut si la lansarea seriei GTX 680, Kepler este o imbunatatire semnificativa fata de seria anterioara a placilor GeForce. GTX 670 este diferit fata de GTX 680 si prin prisma faptului ca nVidia a lasat mana libera integratorilor in ceea ce priveste PCB-ul; asa ca vom vedea multe modele cu PCB-uri diferite fata de cel de referinta.
GTX 670 are o arhitectura similara cu GTX 680, si impartaseste acelasi chip grafic, GK 104. Iata si specificatiile placii video Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce:

Ambalajul si Accesorii - Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce

Gigabyte GTX 670 vine ambalata intr-o cutie de culoare neagra si albastra, cu un logo unic Gigabyte, "all seeing eye", care specifica design-ul noilor produse. Pe spatele cutiei gasim imprimate informatii despre caracteristicile si specificatiile placii video.
Bundle-ul oferit de cei de la Gigabyte pentru aceasta placa video este destul de sarac. In interiorul cutie vom gasi:
  • CD cu drivere;
  • ghid de instalare;
  • 2 adaptoare pentru alimentare MOLEX la PCI-E.


 Prima data cand ne uitam la Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce ne sare in ochi cooler-ul masiv cu 3 ventilatoare, fata de modelul de referinta de la nVidia care are doar un ventilator. Marimea cooler-ului este putin mai mare fata de modelele de referinta, dar are un aspect placut.
Racirea dual-slot nu acopera lungimea intreaga a placii si este deschisa pe margini. Radiatorul este conceput cu 2 heatpipe-uri de-alungul partii de sus, care porneste din baza solida; acest lucru ajuta la micsorarea temperaturii.

 GTX 670 necesita 2 conectori pentru alimentare, unul de 8 pini altul de 6 pini, fata de modelul de referinta care are 2 conectori de 6 Pini. Conectorii sunt montati pe lateral pentru a putea incapea si in carcasele mid-tower mai mici.
GTX 670 dispune de 2 conectori pentru SLI, ceea ce ii cinfera posibilitatea conectarii 3 placi in 3 way-SLI, pentru aceea care vor performanta marita.
In spatele placii gasim: 2 conectori Dual-Link DVI, unul HDMI si un Display-Port. Noua serie Kepler este capabila sa sustina pana la 4 monitoare.



Perfomanta in jocuri - Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce









Temperaturi - Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce


Dupa cum veti veadea si in tabelul de mai jos, Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce este o placa video foarte rece.

Concluzii - Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce

Dupa cum se vede si in testele si review-urile de pe net, Gigabyte GeForce GTX 670 OC WindForce este o placa video foarte performanta si in acelasi timp rece si cu un consum scazut de energie fata de seria GTX 5xx.
Este interesant faptul ca GTX 670 nu se bate cu HD 7950, ci este chiar mai performanta si decat HD 7970 in unele jocuri. Tineti minte si ca diferenta de pret intre cele 2 placi este de aproximativ 500 RON, ceea ce face din GTX 670 o placa video best-buy pentru aceea care vor sa-si contruiasca un sistem pentru gaming high-end.


Sursa: http://www.pureoverclock.com

6 comentarii:

  1. mda, la gaozarii de romani, in sua e 400 de parai, daca customer support ar fi la fel de bun ca la evga, placa asta ar merita adusa de dincolo (aprox 1400 ron). probabil eu imi voi lua evga, chiar daca e mai calda si are racire standard.. dar worldwide customer support nu se poate da pe o faza in plus la alimentare si un cooler aftermarket.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi excelent daca ar fi pretul din SUA, dar produsele care vin de peste ocean, sunt supuse conversiei USD-EUR; deci din prima ar veni 400E + adaosul importatorului, rezulta pretul la consumatorul final din Euroapa(asta se intampla si in alte tari europene, nu numai la noi).
    Nu contest calitatatea EVGA, eu insumi detin un EVGA GTX 460 768MB, cu care nu am nici un fel de probleme(plus ca am si inregistrat-o pe site-ul EVGA, si am garantie 10 ani; dar daca ar fi sa aleg intre cele 2 care au acelasi pret, as merge pe Gigabyte cu racirea custom.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai si in cazul in care ar muri subit, cum s-a intamplat cu hd6870 ul meu adus de o cunostiinta din canada- in veci vesnica lui pomeniire!!- n-a mers nici cu reball si am ramas cu fierul agatat de perete, ce ai face? transport pana acolo costa si nu gasesti pe oricine dispus sa duca placa in sua si sa fara rma.
    sint sigur ca in cateva saptamani o sa apara si versiuni tot cu pcb schimbat si racire custom pe la 400 de dolari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sper sa nu am probleme de-astea. :D
    Iar in legatura cu seria GTX 670, parerea mea este ca vor mai scadea preturile peste 2-3 luni, odata cu aparitia seriei GTX 650 si GTX 660Ti.

    RăspundețiȘtergere