Ce setari sa schimbi la o placa video?

Ce setari sa schimbi la o placa video?

   
setarea placii video

   Există opțiuni pe care le puteți activa în panoul de control nVidia sau în setările AMD Radeon, care pot imbunatati experienta in jocuri. Să începem cu rezolutia. Ecranele LCD moderne au o cantitate fixă ​​de pixeli dispuse într-o grilă, ceea ce înseamnă ca ideal ar fi sa setati rezolutia la rezolutia maxima suportata de monitor. Dacă nu faeti asa, sistemul dvs. va trebui să îmbunătățească imaginea pentru a se încadra în grila de pixeli.
    In cazul acesta e foarte posibil ca imaginea afisata sa nu fie cea "originala". Așadar, asigurați-vă că rezoluția dvs. este setată corect înainte de a face orice altceva. Și pe baza scalării, o metodă de scalare care va face ca imaginile dvs. să pară mai bune este optiunea 'super-sampling'. Acest lucru se intampla in momentul in care placa video redă cadrele la o rezoluție mai mare decât ceea ce suportă monitorul. Și apoi scalează în jos această imagine pentru a se potrivi. În esență, este o versiune supraalimentată a anti-aliasing. Dar trebuie sa tineti cont ca optiunea de super-sampling va solicita si mai mult placa video si va duce la scaderea numarului de FPS-uri afisat, in unele jocuri.
    Așadar, s-ar putea să funcționeze bine doar dacă asociezi o placa video puternica cu un monitor cu rezoluție scăzută sau dacă îl încerci la un joc mai vechi, mai ușor de rulat. Dacă aveți o placă video cu chipset nVidia, 'super-sampling-ul se numește Dynamic Super Resolution sau DSR. În timp ce AMD îl numește Virtual Super Resolution sau VSR. Aceste setari le puteti seta direct din driverele oferite de nVidia/AMD chiar dacă jocul pe care îl jucați nu le oferă; alte setari mai sunt 'ambient oclussion' si 'anisotropic filtering'.

AMD VSR

    'Ambient oclussion' este o tehnică care face ca umbrele să arate mai bine examinând modul în care pixelii luminoși ar trebui să se bazeze pe geometrie și apoi să isi da seama unde trebuie blocată lumina. Este aproape ca o formă mai simplă de urmărire a razelor. 'Anisotropic filtering' ajută ca obiectele de la distanță să pară mai clare, deși multe jocuri au o opțiune pentru asta. Este indicat ca aceste setari sa le faceti direct din drivere, si nu din meniul jocului. Aceste setari nu vor scadea foarte mult FPS-urile din jocuri.

Anisotropic filtering

    Un alt lucru bun de verificat sunt setările de gestionare a puterii. În mod obișnuit, GPU-ul dvs. va rula la frecvente reduse și apoi vor creste când joci un joc. Setarea gresita a gestionarii puterii GPU-ului poate duce la scaderea numarului de FPS-uri intr-un joc care nu necesita foarte multe resurse. Asadar, daca vedeti ca un joc nu ruleaza cum ar trebui puteti seta la maxim puterea, insa va trebui sa luati in calcul ca acest lucru va duce la un zgomot mai ridicat ale ventilatoarelor de pe placa video.
   Si nu uitati de Freesync sau G-Sync daca aveti un monitor compatibil cu aceste 2 tehnologii de la AMD si nVidia. Ele in mod implicit sunt dezactivate din drivere.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu