Ce este o tastatura mecanica?

Tastatura mecanica

tastatura mecanica
Tastatura mecanica foloseste comutatoare fizice care sunt pozitionate sub fiecare tasta pentru a detarmina daca utilizatorul a apasat o tasta. Cand ai apasat o tasta s-a activat comutatorul de sub acea tasta. Cand apesi comutatorul tastatura trimite un semnal catre PC(placa de baza) prin care ii "spune" ca ai apasat o tasta. Cele mai cunoscute comutatoare folosite sunt Cherry MX Blue, Cherry MX Brown si Cherry MX Black.


Comutatoarele Cherry MX Brown sunt ceva mai silentioase si sunt recomandate acelora care nu agreaza "click-urile" produse de taste.

Comutatoarele Cherry MX Blue scot un sunet "inalt" atunci cand apasati o tasta.

Comutatoarele Cherry MX Black sunt cele mai silentioase dar necesita mai multa forta pentru a actiona tastele.

Designul nu este unul diferit de cel al unei tastaturi normale. Majoritatea tastaturilor sunt formate din 3 membrane de plastic, cu comutatoare din cauciuc de forma unui dom dedesubtul fiecarei tasta. Apesi o tasta si comutatorul din cauciuc pastrunde printr-o gaura din mijlocul membranei pentru a face legatura intre membrana de sus si cea de jos.

Cateva caracteristi ale tastaturilor mecanice:
   - la atingere se simt diferit fata de o tastatura clasica
   - sunt galagioase iar unele persoane pot spune ca acest lucru este un dezavantaj
   - tastaturile mecanice sunt grele; acestea au in jur de 1.3 Kg si deci nu o veti putea misca foarte usor pe birou
   - au o durabilitate foarte indelungata; unele tastaturi mecanice pot rezista pana la 50 milioane de apasari pe cand una clasica se invarte intre 1 si 5 milioane de apasari.

Ca o concluzie pot spune ca tastaturile mecanice nu sunt destinate pentru sisteme pc de tip office sau HTPC din cauza zgomotului produs la apasarea unei taste. In schimb pentru un sistem gaming high-end este indicat sa optam pentru o tastatura mecanica.

sursa: www.pcworld.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu