Laptop pentru scoala online

Laptop pentru scoala online


Laptop scoala online

   Salut. Astazi va voi face o scurta prezentare a unui laptop pentru scoala online, avand in vedere situatia actuala. :)
   Nu am ales chiar cel mai ieftin model de laptop de pe piata; parerea mea ar fi ca un astfel de laptop pentru scoala online trebuie sa aiba minim o memorie de 8GB RAM si cel putin un SSD de 256GB. Chiar daca poate in acelasi buget veti gasi laptopuri cu 1TB spatiu de stocare, nu va recomand sa alegeti laptopuri care vin cu HDD mecanic(5400 RPM) deoarece veti avea probleme destul de mari in folosirea acestuia cu Windows 10. Pe scurt, se va incarca foarte greu, indiferent de ce procesor aveti sau de cantitatea de memorie.
   Ca sa nu o mai lungim prea mult, recomandarea mea ar fi modelul Asus VivoBook 15 X512DA, un laptop care vine echipat cu un display de 15.6" cu rezolutie FullHD si o rata de refresh de 60Hz. Procesorul este un AMD Ryzen 3 3250U dual-core cu HT, tactat la 2.6 GHz si o frecventa turbo de maxim 3.5 GHz care este suficient de puternic pentru orice aplicatie folosita pentru scoala online. Procesorul vine echipat si cu grafica integrata Vega 3 care va putea rula si ceva jocuri mai nepretentioase la rezolutii mici si detalii joase.

Laptop scoala online
Laptop scoala online 2020
 

   Asus VivoBook 15 X512DA dispune de 1 slot pentru memoria RAM in care este instalat un modul de 4GB, restul de 4GB fiind integrati in placa de baza. Ca si stocare vine cu un SSD format M.2 PCIe de 256GB, suficient pentru instalarea sistemului de operare si a programelor aferente pentru scoala online. Aveti posibilitatea suplimentarii spatiului de stocare daca renuntati la unitatea optica.
   Laptopul are o camera web de tip HD si o placa de retea Wireless 802.11 a. / Bluetooth versiunea 4.2.
   Vine fara licenta Windows 10, insa o puteti descarca direct de pe site-ul Microsoft folosind utilitarul Media Creation Tool oferit de acestia. In principiu trebuie sa urmati aceeasi pasi ca in cazul instalarii pe un sistem desktop. Daca aveti intrebari in legatura cu acest laptop puteti folosi sectiunea de comentarii. 

Vezi aici si alte modele de laptopuri recomandate pentru scoala online!!

3 comentarii:

 1. Dupa ce am instalat Windows 10(care nu a durat mai mult de 10-15min) se incarca foarte repede si in alte programe, chiar si cu mai multe tab-uri de Chrome deschise.

  RăspundețiȘtergere
 2. L-am comandat si eu. Mi-a instalat cineva si sistemul de operare si functioneaza excelent in Skype/Zoom si in Excel/Word, nu mai spun in browsing.

  RăspundețiȘtergere
 3. Se pare ca pretul laptopurilor a luat-o "razna" in ultima vreme. Cererea este foarte mare, iar stocurile sunt din ce in ce mai mici.
  Nu se mai gaseste niciun laptop decent sub 2000-2500 de lei.

  RăspundețiȘtergere