Cum aflu ce placa de baza am in PC?

Ce tip de placa de baza am in PC?!

ce placa de baza am?

    Multi utilizatori de sisteme PC se intreaba ce placa de baza au un sistem si daca pot face upgrade la procesorul X sau Y. O varianta ar fi sa deschideti carcasa si sa vedeti ce scrie pe placa de baza; toate placile de baza au modelul scris pe PCB. O alta varianta ar fi sa folositi "clasicul" CPU-Z pentru a verifica producatorul si modelul placii de baza, eventual si versiunea de BIOS care o are instalata.

   Va trebui sa instalati utilitarul CPU-Z pe care il puteti descarca de aici. Dupa ce il instalam pornim fisierul CPUID CPU-Z.exe care de obicei il gasim pe Desktop. In primul tab gasim informatii despre procesorul instalat pe placa de baza.

Ce tip de placa de baza am in PC?!

   Pentru a vedea producatorul si modelul placii instalate in sistemul dvs. va trebui sa intrati in tab-ul "Mainboard". Aici veti gasi toate informatiile necesare pentru a identifica placa de baza pe care o aveti in sistem.: producator, model, revizia placii de baza, chipset-ul cu care este echipata si versiunea de BIOS care este instalata pe placa de baza.

ce placa de baza am?

   In functie de informatiile gasite despre placa de baza pe care o aveti in sistemul dvs., pe site-ul producatorului placii de baza veti afla si ce procesoare puteti monta pe ea, eventual si ce versiune de BIOS aveti nevoie pentru a monta un anumit procesor; veti mai gasi si informatii despre cantitatea de memorie RAM pe care o puteti instala pe placa de baza.

7 comentarii:

  1. Salut.
    Cum pot verifica exact ce procesoare accepta placa mea de baza?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am Asus B85-PLUS. As vrea sa stiu daca pot pune un i5 9400F pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu poti monta 9400F pe acea placa de baza. Poti pune din seria i5 4XXX sau i7 47XX.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna seara , va rog frumos , pe o placa de baza Lenovo System
    09001A3 PCI EXPRESS 3.0 ce upgrade pot face ? ma refer ce placa video suporta ( 4 sau 8 gb ) , memorie sau un upgrade de procesor.....va multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut.
      In mare parte poate accepta orice placa video, insa cel mai probabil acela este un sistem de tip SFF care accepta doar placi video low profile; plus ca nici sursa nu va ajuta deoarece are o putere mica.
      Din pacate nu aveti ce upgrade sa faceti la un asemenea sistem.

      Ștergere