Raspunsuri la intrebari din IT hardware

3 raspunsuri la 3 intrebari "populare"

intrebari din IT
Astazi am sa scriu despre intrebarile care le "aud" cel mai des: "merge HDD SATA III pe placa de baza SATA II?", "merge sa pus placa video PCI-e 2.0 x16 pe placa de baza care are PCI-e 1.0/1.1? ", etc.

1. Pot monta o placa video PCI-e 2.0/2.1/3.0 intr-un slot PCI-e 1.0/1.0?


Porturile PCI-e x16 sunt backward compatibile si prin urmare vom putea monta o placa video PCI-e 2.0/3.0 intr-un slot PCI-e 1.0 x16. Bineinteles ca si aici sunt unele exceptii deoarece unele placi de baza de generatie mai veche vor avea nevoie de un upgrade de BIOS. Aici vorbim doar de placi video de buget.
Bineinteles ca nu putem pune o placa video potenta pe PCI-e 3.0 ca si GTX 680/HD 7970 intr-un slot PCI-e 1.0 deoarece vom fi limitati sau exista riscul nici sa nu fie recunoscute.


2. Pot pune un HDD SATA III pe placa de baza cu SATA II?


Bineinteles ca se poate pune un HDD SATA III pe o placa de baza SATA II deoarece standardul SATA este backward compatibil, adica putem pune si un HDD SATA II pe placa de baza cu SATA III; plus ca nu veti pierde din performanta. Exceptie fac unele HDD la peste 10.000 RPM care pot trece de limita port-ului SATA II care este de 150MB/s.
Diferente de performanta vor fi daca folosim un SSD SATA III pe un port SATA II deoarece unele SSD-uri SATA III ajung si la o viteza de peste 500MB/s.


3. Combinatia de procesor si placa video: AMD + AMD mai performant decat AMD + nVidia, si invers?!


Nu are nici o legatura tehnologiile folosite in procesoare cu tehnologia integrata intr-o placa video. O placa video nVidia va rula la fel de bine cu un procesor AMD cat si cu un procesor Intel; regula este sa nu fie limitata de CPU. Nu putem pune un GTX 770/GTX780 langa un procesor AMD Athlon II x2 250 si sa spunem ca jocurile sa misca "in reluare". Trebuie sa existe un echilibru intre componentele ce alcatuiesc un sistem PC.

Un comentariu:

  1. pc I5 Amd Athlon X4 quad core 4ghz, gigabyte ddr3 gamer placa , Termaltake 700watt cu led multicolor , 6gb ram, Segate racitor ,Hdd 320Gb , card video Asus Radeon R9 280X 3gb 384bitt este bun pentru jocurile csgo fortnite, LOL, GTA V?

    RăspundețiȘtergere