Black Friday 2012 la eMAG

Black Friday 2012

In Romania Black Friday va incepe pe 23 noiembrie si majoritatea magazinelor online vor oferi reduceri substantiale; printre aceste magazine se afla si eMAG care va oferi reduceri la laptop-uri, componente PC, televizoare, telefoane mobile, aparate foto/video, electrocasnice, monitoare LCD/LED si multe altele. Acest Black Friday va tine mai exact 3 zile(vineri, sambata si duminica) fiind apoi urmat de Cyber Monday.

In 2011 de Black Friday eMAG a avut un trafic de aproximativ 1,1 milioane de vizitatori si a vandut in jurul a 90.000 de produse insumand o vanzare de 8.000.000 de Euro.

Istoria Black Friday

Termenul de Black Friday a fost folosit in mai multe contexte chiar si in secolul al XIX-lea cand a fost asociat cu criza economica din SUA in anul 1869. Cea mai veche asociere a termenului Black Friday care face referire la cumparaturi a fost in 1961 in Philadelphia; aceasta se intampla in proma zi dupa Ziua Recunostintei.
Black Friday nu este o zi de sarbatoare, dar cel putin in SUA unii angajatori care nu activeaza in retail le dau liber angajatilor astfel sporind numarul potentialilor clienti. Inca din 2005 aceasta zi este cea mai aglomerata zi de cumparaturi din timpul anumui.

Incidente in timpul Black Friday

  • in 2006 un barbat din Virginia care facea cumparaturi in Best Buy a fost atacat de alt client;
  • in acelasi an la un magazin Wallmart din Ohio cumparatorii care au navalit in magazin i-au "daramat" pe cativa angajati in rafturile cu marfa;
  • in 2008 un angajat Walmart a fost omorat atunci cand multimea a navalit in magazin daramand usa de la intrare;
  • in 2010 o femeie din Wisconsin a fost arestata pentru ca "s-a bagat" in fata randului amenintand ceilalti clienti cu o arma de foc;
  • in 2011 o femeie din California a folosit un spray cu piper asupra unui grup de cumparatori pentru a putea ajunge inaintea lor in magazin.

2 comentarii:

  1. Sunt nebuni oamenii cand aud de reduceri, am inteles ca serverele vor limita traficu sa nu cumpere toti oamenii odata produse care nu se mai afla in stoc

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum site-ul va cadea chiar daca au fost facute investitii in servere.

    RăspundețiȘtergere