Cum instalez Windows 10 pe sistemul gaming Viking

Cum instalez Windows 10 pe sistemul gaming Viking?


instalare windows 10



   Iata ce spun cei de la PC Garage despre sistemul lor de gaming: "Viking este un sistem de gaming dedicat celor ce stiu sa ia jocurile in serios. Am construit acest sistem punand performantele si calitatea mai intai de toate. De aceea, atunci cand il ai alaturi, Viking devine cel mai bun prieten al tau si un adevarat camarad in jocurile tale preferate."
   Insa ce faci cand ajungi sa desfaci coletul si abia astepti "sa-l pui la treaba"? In prima faza pe sistemul Viking veti gasi instalata o versiune de Ubuntu. Cei de la PC Garage o instaleaza pentru a verifica functionalitatea componentelor. Se poate "trai" si cu Ubuntu, dar marea majoritate a utilizatorilor se "inteleg" mai bine cu Windows-ul. Este bine de stiut ca pentru sistemele de generatie noua se recomanda doar Windows 10.
   Tot ca o mentiune, sistemul Viking vine fara unitate optica. Pentru a instala sistemul de operare Windows 10 pe sistemul gaming Viking veti avea nevoie de un stick bootabil. Acest stick il puteti crea direct de pe site-ul Microsoft folosind utilitarul Media Creation Tool pe care il puteti descarca de aici. Daca aveti imaginea ISO a sistemului de operare puteti incerca si varianta de aici.
   De mentionat ca puteti folosi fara probleme kitul de instalare de pe site-ul Microsoft, fara a avea nevoie de activare. Se vor pierde doar cateva posibilitati de customizare a desktop-ului in  cazul in care nu il activati.
   Dupa ce creati stick-ul bootabil il introduceti intr-un port USB 2.0 de pe placa de baza, apoi porniti sistemul. Inainte de a aparea logo-ul cu Ubuntu va trebui sa apasati tasta F12 pentru a intra in Boot Menu; de aici veti selecta USB Drive ca si mediu de bootare. Va porni secventa de instalare pentru Windows 10, iar de aici veti putea formata si partitiona HDD-ul.
  Acestia ar fi pasii de urmat pentru a instala Windows 10 pe sistemul gaming Viking. Daca aveti nelamuriri puteti pune intrebari in sectiunea de comentarii.

 

Video facut de cei de la PC Garage care explica cum sa instalezi Windows 10 de pe stick:


 

3 comentarii:

  1. Puteti face si un tutorial despre cum sa folosesti Media Creation Tool?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Media Creation Tool nu e nevoie de cine stie ce cunostinte. :)
    Pur si simplu instalezi programul, iar el face toata treaba. Tu ai nevoie doar de un stick de 8GB.

    RăspundețiȘtergere