Criza HDD-urilor falsa, Seagate si WD au facut profituri mari

   Producatorii de hard disk-uri Seagate Technology si Western Digital au raportat rezultate financiare foarte mari, dupa prelungita “criza” de hard disk-uri. HDD-urile au fost pentru multa vreme foarte ieftine, profitul producatorilor era atat de mic incat se apropiau de limita costului de fabricatie si cercetare.
   Anul trecut Samsung a vrut sa scape de divizia lor de HDD-uri in ciuda faptului ca acestea se vindeau destul de bine, seria F1 si F3 inca din 2008 erau la mare cautare. Seagate a vazut oportunitatea si a achizitionat in Aprilie 2011 divizia de hard disk-uri Samsung pentru 2 miliarde de dolari. Si Hitachi o ducea destul de bine, aveau hard disk-uri cu succes foarte mare, seria 1000.C ce excela la operatii multi-thread si totusi au vandut divizia de hard disk-uri celor de la Western Digital. Apoi au venit inundatiile din Thailanda si a inceput criza HDD-urilor, desi acestea au fost mereu pe stoc preturile au crescut chiar si cu 300% !
   Lunile au trecut iar companiile au mentinut preturile ridicate desi productia a intrat pe ruta normala, ba chiar Seagate a reusit sa creasca productia HDD-urilor fata de anul trecut. Western Digital desi a achizitionat in martie divizia de HDD-uri Hitachi si s-a mai confruntat cu “criza” tot au reusit un profit de peste 146 milioane de dolari.

Sursa: http://itaddict.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu