Review Microsoft Wireless Optical Desktop 800

Microsoft Wireless Optical Desktop 800

Voi face un scurt review kit-ului mouse + tastatura Microsoft Desktop 800. La pretul de aproximativ 100 RON il consider a fi un best-buy in aceasta categorie low-end.

Ambalaj si accesorii Microsoft Desktop 800


Partea frontala a cutiei este dominata de poza celor doua periferice. Ca la orice componenta/periferic pe gasim specificatiile acestora si cerintele de sistem. Microsoft Desktop 800 este compatibil atat cu sistemele Windows cat si cu Mac OSX 10.4-10.7. Pentru sistemul de operare Windows avem nevoie de un spatiu liber de 150MB iar pentru Mac OSX doar 30MB.




In interiorul cutiei vom gasi:
  • tastatura si mouse-ul Microsoft Desktop 800
  • nano-receiver-ul USB
  • manualul de utilizare si alte brosuri
  • 2 baterii AA si 2 baterii AAA

Tastatura este usoara si are un design slim cu marginile sunt glossy. Dupa o saptamana de utilizare pot spune ca tastele sunt destul de silentioase si per total tastatura este ergonomica. Aceasta dispune de butoane multimedia si un buton(shortcut) pentru afisarea calculatorului in Windows.
Singurele diferente fata de o tastatura clasica sunt:
  • primul rand de butoane F1-F12 si butoanele multimedia au dimensiuni reduse iar tastate F1-F12 nu sunt grupate cate 4 ca la tastaturile clasice; distanta dintre ele este aceeasi pe toata lungimea acestora
  • lipsa ledurilor care ne indica daca avem activate butoanele CAPS LOCK, ScrLk si Num Lock
Partea din spate este de culoare alba si aici gasim si lacasul pentru cele 2 baterii. Tastatura se alimenteaza cu 2 baterii de tip AAA. Pe partea frontala gasim un LED care ne indica faptulca trebuie sa schimbam acumulatorii.



Mouse-ul din acest kit este Microsoft Wireless Mouse 1000. Mouse-ul este de dimeniuni medii si are o rezolutie de 1000 dpi. Chiar daca am o mana destul de mare nu am nici o dificultate in "manuirea" acestuia. Are un design clasic cu o margine glossy iar partea de sus este mata.
Scroll-ul raspunde foarte bine chiar si la miscai mai lente deoarece are un "pas" mic. Acesta este destul de echilibrat cu toate ca in partea din spate gasim s cele 2 baterii AA. Pe partea din spate gasim si un comutator On/Off care ne permite inchiderea mouse-ului pentru a nu consuma acumulatorii.
Mouse-ul lucreaza destul de bine si pe suprafete mai "nonconformiste" precum un cearceaf.








Concluzii


Microsoft Desktop 800 este un kit wireless cu un raport caliatate/pret bun. Are o raza de actiune de aproximativ 4-5m iar mouse-ul ruleaza destul de bine si pe alte suprafete decat un mouse-pad. Il recomand acelora care vor sa scape de fire si nu au un buget foarte mare.
Marele minus al acestui kit este lipsa LED-urilor pentru Caps Lock, ScrLk si Num Lock.

5 comentarii:

  1. Pana in prezent sunt foarte multumit de acest kit wireless.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca comand 5 bucati, si o sa le folosesc intr-o singura incapere, apar interferente intre ele? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nu am avut ocazia sa testez mai multe kit-uri intr-o camera. Insa cred ca vor aparea interferente daca folosesti 5 kit-uri de la acelasi producator.
      Poti trimite un mail la suportul Microsoft sa-i intrebi acest lucru.

      Ștergere
  3. Am o problema reciverul s-a rupt de la imbinarea mufei USB cu integrat Si carcasă...am sanse să găsesc alt reciver?

    RăspundețiȘtergere